xcounter
Calendar Icon

Уряд дозволив бронь компанії, яка є спонсором війни проти України, а в Росії заробляє мільярди

01.08.2024 13:30
Володимир Горковенко, «Facenews»

Кожного разу, коли думаєш, що дно пробито і тут знизу хтось стукає. Я вже втомився писати про спонсора війни Philip Morris.

Спочатку, НАЗК прикрило цей реєстр. Мовляв, немає реєстру — немає й проблеми. А тепер спонсори війни починають отримувати своєрідні подарунки від нашої держави. Зокрема, працівники тютюнових компаній мають право на бронювання. Власне, цій новині кілька місяців. Особисто я думав, що уряд перегляне це рішення. Але ж — НІТ!

І це в той, коли з 1 серпня певні категорії українців втратять право на відстрочку від мобілізації. І мова не лише про студентів та батьків-одинаків, а й про працівників підприємств Міноборони. Тобто, працівники підприємств Міноборони це зовсім не важливо, а от працівник тютюнової фабрики — це саме той резерв, який наближає нашу перемогу.

Ще у жовтні 2023 року Forbes склав рейтинг іноземних компаній, які не йдуть з російського ринку і наповнюють бюджет країни-окупанта. Список ТОП-50 очолили вранцузька «Леруа Мерлен», японська JT Group та американська Philip Morris.

Виручка тютюнового гіганта у 2022 складала 400 мільярдів рублів. При офіційному російському курсі їхнього рубля — це приблизно 4 млрд доларів. У 2023 ця сума становила уже майже 5 млрд. Зростання приблизно плюс 23%.

Тобто у кожній ракеті, у кожному безпілотнику, у кожній кулі — є частка Philip Morris. Тим часом, в Україні ця компанія має бронь для працівників. На Росії тотюновий спонсор війни інвестує у фабрику у Ленінградській області 6 мільярдів рублів або приблизно $60 мільйонів доларів.

Водночас, Philip Morris удвічі менше, $30 млн, інвестував у нову фабрику на Львівщині. Вона якраз запрацювала два місяці тому і її працівники одразу отримали бронь.

Я не проти, щоби в Україну приходили іноземні інвестиції. Але чомусь заходять лише ті, хто спонсорує війну проти України. Тому що вони не бояться, що до них прилетить ракета. Вони по своїх не стріляють. Для них Україна та росія — це щось спільне. Ота сама пропагандистська мантра про «адіннарод». Але наш уряд ще й дає їм бронь.

Я намагався знайти хоч якийсь позитив — чому спонсор вбивства українців має працювати в Україні. Кілька місяців тому аналізував та публікував інформацію, як тютюновий гігант допомагає ЗСУ. Все що я знайшов — це повідомлення одіозного Данила Гетьнцева, що у 2022 році американська тютюнова компанія Philip Morris передала українській армії 500 тис. пачок цигарок. Тоді цей «щипач гусей» та екс-помічник нардепа-зрадника Володимира Сивковича пафосно та двозначно написав російською «Все для победы!». Водночас, на російських пабліках можна знайти інформацію, що Philip Morris також балував цигарками окупантів. Точної цифри немає. Але, я думаю, вона суттєво більша аніж на цьому скріншоті Z-пабліка.

Цікаво, що офіційно тютюновий гігант окремо не звітує про допомогу ні армії рф, ні ЗСУ. Ця допомога прикривається загальними фразами на зразок «благодійність» або ж «гуманітарні проекти».

Станом на початок цього року компанія компанія Philip Morris від початку великої війни на ці благодійні та гуманітарні проекти виділила сумарно 400 млн грн. Водночас на росії на подібні проекти, витрачається удвічі або навіть утричі більше грошей. Тим часом, в Україні виробник нестратегічних цигарок має бронь.

Ця ситуація реально бісить. Я все розумію. Я розумію, що країні потрібні гроші, що потрібно аплодувати будь-яким, навіть дрібним, інвестиціям. Але давати бронь компанії, яка є спонсором війни — це стріляти у спину нашим хлопцям.

Джерело: Facebook

Читайте також: "Гуси" Гетманцева самі пустили себе під ніж: за пів року закрилося на 54% більше ФОПів, ніж торік
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини