xcounter
Calendar Icon

"Шакал прийшов відгризти ногу": у Києві нова хвиля тиску на бізнес, X-park доводять до банкрутства

01.07.2024 09:54 (Оновлено 01.07.2024 в 10:07)
Юрій Зозуля, «Facenews»

Конгрес ветеранських і бізнес об’єднань відбувався як раз в першу річницю арешту ДБР Ікспарку і другу річницю кримінальної справи ДБР.

Всі доповідачі зазначили, що після закінчення мараторію на обшуки стрімко погіршується ситуація, і розгортається нова хвиля тиску на бізнес.

Виступив на конгресі по нашому кейсу - тиску на Ікспарк, де багато підприємців впізнали свої ситуації.

Кримінальна справа була ФОРМАЛЬНО відкрита ДБР 13.07.2022 по статті 364 ЗЛОВЖИВАННЯ ВЛАДОЮ держслужбовцями, повʼязаному з інвестконкурсом 2013 року і інвестдоговором 2015 року.

По фабулі справа - проти держслужбовця, якщо він підозрюється в злочині.

АЛЕ

  • держслужбовця не знайдено і не затримано
  • нема ні звинувачень чи підозр
  • не арештовано майно держслужбовця
  • навіть в клопотаннях слідчих та прокурорів не шукають злочинця держслужбовця

А В ЦЕЙ ЧАС проти нас Інвестора Ікспарку

  • арештовують майно підприємства
  • забороняють будь яку господарську діяльність
  • опечатують заклади
  • не допускають інвестора та гостей на територію
  • псують репутацію через свої офіційні і провладні медіа
  • не долучають на суди по арештам (презумпції невинуватості немає, чинять тиск на експертів)
  • доведена вибірковість тиску - в 300 метрів від Ікспарку недавно побудовані капітальні ангари, але своїх не чіпають і ДБР викреслює з арешту цю територію, демонструє вибірковість та упередженість законодавства та политичну вмотивованість.

Звісно, половину перешкод діяльності ми відсудили і Ікспарк працює, але ці всі дії мають одну мету - блокувати діяльність Ікспарку з метою доведення підприємства до банкрутства.

Всі звинувачення в клопотаннях прокурорів щодо порушень інвестдоговору в розрізі екології чи проектування є ГОСПОДАРСЬКИМИ ПРАВОВІДНОСИНАМИ і НЕ являються кримінальними правопорушеннями, і взагалі не відносяться до юрисдикції ДБР і не є його підслідністю, що вказує на замовний характер репресивних дій.

ДБР не шукає по ФАБУЛІ кримінальної справи, тому вона ДЕКЛАРАТИВНА, а ФАКТИЧНО іде перешкоджання діяльності, і виходячи за рамки повноважень шукають приводи порушень в вишках зв’язку, каналізаціях та проектах альтанок, у той час коли на сході здаються цілі міста (тільки з січня 2024 року Україна втратила більше 800 кв км територій і 20 сел і містечок), але ресурси сотень силовиків задіяних в атаці на наше підприємство там не потрібні.

Проти Ікспарку провладні медіаканали (джокер) досі ведуть шалену дискридитаційну компанію, хоча досі нема офіційних звинувачень і підозри ми не отримали.

Повна хронологія атаки на Ікспарк в першому моменті.

Пропозиції!

Жодна скарга адвокатів на дії правоохоронців, тиск та процесуальні порушення не спрацювала, суди працюють під ДБР, тому потрібна виключно відеофіксація і публічний розголос. В цьому легко переконатися навіть у справі Тищенка, впевнений, що якби не було цього 11-хвилинного відео, він би довів, що вони не били військового з дитиною, а хотіли погладити, зробить масаж та допомогти .

Право і бізнес-захисні організації не працюють, всі ці підприємницькі ради при при президенті обрані ОП і працюють в тісному контакті з владою в основному на особисті інтереси і преференції для членів ради. Урядові і парламнськи комітети, бізнесембасадори, прокурорські департаменти з захисту інвестицій - більшість працюють на розпил бюджетів західних грантів і лобіюваня юридичних і адвокатських послуг, вам вони не допоможуть. Це ми бачили по брехливому звіту генпрокурора про закриття справ.

Це як лікарі, які у онкохворого забирають останні гроші і квартиру на оплату лікування, тому що він вірить, що його врятують, але він все одно вмер, а його гроші і квартира залишилися у лікарів. Такаж ситуація з усіма ціми бізнес-захисними структурами.

Поки що ми бачимо реально дві структури, які ефективні: це ФРУ (Олійник), коаліцію ветеранських і бізнес-спільнот (Длігач, Позняк), ну і звісно Маніфест 42. Які об’єдналися під девізом НАТО: «Напад на одного прирівнюється до нападу на всіх». І вже є декілька позитивних кейсів, коли це спрацювало.

Пропозиція

  1. об’єднуватися навколо Маніфест 42
  2. відео фотофіксація свавілля силовиків
  3. потужний розголос в медіа

4. створення на конгресі незалежного органу при коаліції з потужних адвокатських об’єднань та тих, хто реально постраждав від свавілля правоохоронців, та який проведе аудит та видасть свою незалежну експертизу справ проти підприємців. Така собі «бізнесменська прокуратура». Ця авторитетна експертиза має братись за основу у всіх медійних спорах і аргументаціях того що більшість сфабрикованих прокурорами справ мають ознаки тиску, свавілля, упередженості, вибіркового законодавства, політичновмотивованих з порушенням права на захист і презумпцією невинуватості.

Перед виступом спілкувався в кулуарах з дуже поважним підприємцем. Слухав як і його рвуть силовики. Кажу: так пішли разом на сцену - розкажешь про свій кейс . Але він не хоче, тому що боїться розізлити прокурорських і ДБР, і що може бути ще гірще. Гірше вже не буде. Фактично під прикриттям війни створили узурповану поліцейську державу зі свавіллям силовиків, набагато гіршу, ніж при януковичі. Злочинні угруповання, слідчий - прокурор - суддя, безкарні за шкоду і руйнування підприємств і керуються з одного провладного центру. Всі це мають розуміти.

Шакал прийшов вам відгризти ногу, і його не зупинять ваші благання про порятунок трудового колективу і переконання про «саму бідну країну Європи», порятунок економіки, ВВП і податки, його зупинить виключно лом між очей.

Вам яка різниця? Ваше підприємство зруйнує ракета рашистів чи місцевий прокурор? Це такий же ворог і з ним треба боротися усіма доступними засобами. Вони не побудували навіть собачої будки і, за моїм досвідом, вони не вміють ловити злочинців, хабарників і зрадників, вони вміють тільки наїзжати на бізнес, віджимати активи і примушувати до хабаря.

Рашист прийшов вас вбити і забрати землю, тиловий правоохоронець приходить вбити ваше дитя - ваше підприємство і забрати активи. Різниці ніякої, тому це наш другий внутрішній фронт.

Треба розуміти, що бізнес, який вирішив йти з Украіни - іде тихо, щоб щури не налетіли рвати, він тихо релокується і в один день підприємство згортається та зникає з економіки України. А це удар гірший за ракетний обстріл рашастів по критичним об’єктам. Об’єкт відновити можливо, а бізнес вже не повернеться. І головне, за це ніхто із держслужбовців відповідальності не понесе і не буде покараний, а часто навпаки отримає медальки та підвищення.

За ці рокі МИ вже своє ВІДБОЯЛИСЯ на революціях і війнах, тому відкриваємо забрало, два мечі в руки і вперед.

Всім постраждалим підприємцям бажаю перемоги над внутрішнім ворогом. Один за всіх і всі за одного.

Слава Україні.

Джерело: Зозуля Info

Читайте також: Силовики тиснуть на крупних підприємців, щоб підтримували Раду з питань підтримки підприємництва
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини