xcounter
Calendar Icon

Безпекові зобов’язання між Україною та ЄС: про що мова та які обов’язки сторін

27.06.2024 19:44 (Оновлено 27.06.2024 в 19:46)

Друзі, до міжнародних новин. Сьогодні в Брюсселі Президент Володимир Зеленський, Президент Європейської ради Шарль Мішель і Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн підписали історичні Спільні безпекові зобов’язання між Україною та ЄС.

Про що мова, та які обов’язки сторін:

Підтримка у 50 мільярдів євро, закладені у бюджет ЄС на найближчі чотири роки в межах програми Ukraine Facility.

Перший розділ угоди сфокусований на довгостроковому забезпеченні військовою технікою, військовій підготовці й оборонній реформі, співпраці оборонних індустрій України та ЄС.

У другому розділі йдеться про «майбутнє України і її громадян у Євросоюзі», розмінування і відбудову, продовження підтримки біженців, збереження і посилення антиросійських санкцій, створення спецтрибуналу для політичної верхівки РФ тощо.

Окремим розділом в угоді окреслений план дій у разі ймовірної агресії в майбутньому. Зокрема, йдеться про термінові консультації, які мають відбутися впродовж доби.

«Вперше всі 27 держав-членів ЄС зобов'язалися надавати Україні комплексну підтримку в ключових сферах: військову, фінансову, гуманітарну та політичну допомогу на десять років. Особливу увагу приділено відкриттю Офісу оборонних інновацій ЄС у Києві та співпраці в оборонних індустріях. Спільні зобов’язання укладені на виконання Спільної декларації G7 від 12 липня 2023 року», - написав з цього приводу голова Офісу Президента Андрій Єрмак.

Я загалом погоджуюсь з позитивними оцінками. Та щиро вітаю усіх, хто доклав зусиль для досягнення цієї мети. Але вважаю – що найкращим гарантом безпеки України є її Збройні Сили, яки спираються на міцну економіку та мають підтримку незламного народу. Все інше – допомагає, а основа, це ми самі.

Джерело: https://t.me/Kirilovolodimirovich/9634

Читайте також: Мер Мукачева Андрій Балога знайшов 30 млн грн і вийшов на волю
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини