Свята наближаються, а ви ще не знаєте, що приготувати на десерт? Тоді тримайте рецепт чудового шоколадного бісквіта, який стане основою вашого неперевершеного десерту.
Інгредієнти на форму діаметром 22 см:
5 яєць;
150 г цукру;
130 г борошна;
30 г кукурудзяного (або картопляного крохмалю);
30 г какао;
1 ч. л. ванілі;
дрібка солі.
Час приготування: 60 хвилин
Приготування покроково:
1. Яйця розбиваємо у велику миску, додаємо цукор, ваніль і сіль. Збиваємо міксером на великій швидкості поки маса посвітлішає і значно збільшиться.
Перевірити, чи готова суміш, просто: проведіть пальцем або ложкою по поверхні. Якщо залишається слід, припиняємо збивати.
фото: Bene Gusto
2. Просіваємо до суміші борошно, крохмаль і какао. Акуратно перемішуємо, намагаючись не сильно осадити збиті яйця.
3. Виливаємо суміш у підготовлену форму та випікаємо за температури 170°C приблизно 35-40 хвилин. Готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою.
Щоб зробити ідеальний бісквіт, який збереже форму, вам знадобиться проста формула. Якщо братимете форму більшого діаметру, ніж зазначено у мене, просто перерахуйте інгредієнти. Отож на 1 яйце знадобиться 30 г цукру, 15 г борошна на 10 г какао порошку та 6 г крохмалю.
На форму діаметром у 22 см потрібно 5-6 яєць, на 24 см — варто взяти уже 7 яєць та відміряти інші продукти відповідно до формули.