Історія свята, ідеї для подарунків
Свято працівників харчової промисловості в Україні започатковано у 1995 році і відтоді його відзначають щотретю неділю жовтня.
Харчовики забезпечують продовольчими товарами населення України, і ця галузь життєво необхідна, оскільки без їжі та води людина не може існувати.
У той же час продукція цієї галузі є в основному швидкопсувною, тому важливу роль відіграє якість продуктів харчування та дотримання всіх санітарних норм, покращення технологій на виробництвах.
Ви пам'ятаєте цю страшну картину - порожні прилавки, дефіцит навіть простих продуктів та шалені черги в СРСР?
У сучасних магазинах вибір продуктів просто приголомшує, на будь-який смак та гаманець.
Важливо також те, що майже в кожному супермаркеті є спеціалізовані відділи:
- відділи з дитячим харчуванням
- еко-продуктами
- продуктами для діабетиків
- безлактозні продукти
- органічні продукти
- безглютенові продуктові вироби.
Стрімко розвивається культура харчування: стає важливим, не СКІЛЬКИ ми їмо, а ЩО ми вживаємо в їжу. Якість продуктів, їхня користь для організму – ось що українці ставлять на перше місце!
Великою популярністю користуються органічні продукти, вирощені в екологічно чистих умовах без додавання хімічних добрив. Це говорить про те, що люди думають не тільки про смакові характеристики їжі, але й про те, наскільки вона корисна, які вітаміни та мікроелементи містить, що їжа принесе організму – користь чи шкоду.