xcounter
Calendar Icon

День працівників харчової промисловості України

День працівників харчової промисловості України
Професійне свято
В цьому році святкували 20 жовтня

​Історія свята, ідеї для подарунків

Свято працівників харчової промисловості в Україні започатковано у 1995 році і відтоді його відзначають щотретю неділю жовтня.

Харчовики забезпечують продовольчими товарами населення України, і ця галузь життєво необхідна, оскільки без їжі та води людина не може існувати.

У той же час продукція цієї галузі є в основному швидкопсувною, тому важливу роль відіграє якість продуктів харчування та дотримання всіх санітарних норм, покращення технологій на виробництвах.

Ви пам'ятаєте цю страшну картину - порожні прилавки, дефіцит навіть простих продуктів та шалені черги в СРСР?

У сучасних магазинах вибір продуктів просто приголомшує, на будь-який смак та гаманець.

Важливо також те, що майже в кожному супермаркеті є спеціалізовані відділи:

  • відділи з дитячим харчуванням
  • еко-продуктами
  • продуктами для діабетиків
  • безлактозні продукти
  • органічні продукти
  • безглютенові продуктові вироби.

Стрімко розвивається культура харчування: стає важливим, не СКІЛЬКИ ми їмо, а ЩО ми вживаємо в їжу. Якість продуктів, їхня користь для організму – ось що українці ставлять на перше місце!

Великою популярністю користуються органічні продукти, вирощені в екологічно чистих умовах без додавання хімічних добрив. Це говорить про те, що люди думають не тільки про смакові характеристики їжі, але й про те, наскільки вона корисна, які вітаміни та мікроелементи містить, що їжа принесе організму – користь чи шкоду.

Всі свята