Чи корисний шоколад? Найцікавіші факти про шоколад
Історія "солодкого" свята
День шоколаду вперше почали святкувати ласуни у Франції 1995 року.
У Європу шоколад привезли іспанські конкістадори. Вони оцінили його високу енергетичну цінність, тому вживали його не як десерт, а як зміцнення фізичної сили та витривалості. Адже шоколад спочатку був не солодкий, а дуже гіркий. І лише після додавання до нього цукру шоколад припав до двору багатої аристократії Європи.
Шоколад - один з небагатьох ласощів, корисних для здоров'я. Він покращує пам'ять і увагу за рахунок збільшення припливу крові до мозку. Також він піднімає настрій, стимулюючи вироблення гормону радості.
Голландець Конрад ван Хаутен винайшов гідравлічний прес, намагаючись отримати какао-масло. А британська компанія «Фрай та сини» почала додавати в какао-порошок какао-маслао та цукор. Потім, додавши молоко, отримали молочний шоколад, перед яким не встояли скептики, що залишилися, і до тих пір не оцінили чорний шоколад.
До початку двадцятого століття шоколад набув вишуканого смаку, плиткової форми, величезної популярності і став доступним тим, хто раніше не міг його навіть спробувати.
На сьогоднішній день найсмачніший шоколад виробляють у Бельгії, Щвейцарії та Франції. В Україні це звання можна присудити львівському шоколаду.