xcounter
Calendar Icon

МКЧХ — симулякр, або чому Червоний Хрест сам винен у тому, що їх працівників спалили окупанти (відео)

12.09.2024 17:02

Росіяни привітали МКЧХ з 75-ю річницею підписання Женевських конвенцій.

Унаслідок обстрілу російськими окупантами Віролюбівки Донецької області загинули троє штатних працівників Міжнародного комітету Червоного Хреста. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

Дивом ця подія співпала з 75-ю річницею підписання Женевських конвенцій. Таким чином росіяни символічно "привітали" МКЧХ.

"Три громадянина України, штатних працівників МКЧХ, загинули, ще двоє працівників отримали поранення через обстріл РФ! Артилерійський обстріл РФ здійснила по селу Віролюбівка на Донеччині. Працівники МКЧХ перебували у вантажівці, якою перевозили гуманітарну допомогу", - написав Лубінець.

Він додав, що про обстріл вже відомо, але "МКЧХ, так само як і МФЧХ - мовчать!".

"Жодної реакції, засудження чи висловлення співчуття! Таким чином це мовчання лише прикриває злочинну політику РФ!", - підкреслив омбудсмен.

Він наголосив, що МКЧХ має офіційно і публічно визнати порушення Росією норм Женевських конвенцій.

"Чи невже в МКЧХ повністю стають байдужими навіть до смертей власних співробітників? Чи наскільки бояться говорити правду?!", - написав Лубінець.

Блогер і активіст Сергій Стерненко у свою чергу констатував, чому так сталось.

"Уся система міжнародного права деградувала, а з нею і колись авторитетні міжнародні організації. Саме цього і прагла росія. Слабка західна цивілізація прирікає себе на смерть своєю слабкістю та нерішучістю", - написав він у своєму телеграм-каналі.

"Вам мало було Оленівки?!": парамедикиня "Пташка" розгромила Червоний Хрест

Днями "Пташка" з "Азовсталі" (парамедикиня Катерина Поліщук) розповіла в інтерв’ю Володимиру Золкіну правду про цинічну бездіяльність та російські звʼязки Міжнародного комітету Червоного Хреста навесні 2022 року, коли відбулася облога та окупація Маріуполя, вихід з "Азовсталі", страшні події в Оленівці, де розташована колонія, в якій утримувалися українські захисники.

Червоний Хрест жодного разу не відвідав оборонців Маріуполя в полоні, однак президент МКЧХ у розпал кровопролитних боїв за Маріуполь приїжджав з офіційним візитом до Москви.

Після повернення додому представники МКЧХ особисто телефонували "Пташці" з вимогою "надати докази неправомірного поводження" росіян під час її перебування у полоні. Однак відповідь Катерини їм чомусь не сподобалася: "Вам мало було Оленівки?!".

Рідні військовополонених вимагають від Червоного Хреста відповісти: чому МКЧХ ігнорує сотні фактів знущань над українцями

Журналіст та блогер Володимир Золкін багаторазово заявляв, що мовчання МКЧХ щодо злочинів, які роками чинять російські військові, означає лише одне - вони прикривають злочинну політику РФ.

Сьогодні в Києві рідні українських військовополонених вже вдруге зібрались під офісом Міжнародного комітету Червоного Хреста у Києві. Вони вимагали від представників Червоного Хреста, зокрема, дати відповідь на питання про те, чи знають вони, в яких умовах тримають українських полонених, чи допускають представників МКЧХ в російські тюрми перевірити умови тримання наших полонених. Рідні полонених показали на плакатах наших закатованих полонених. МКЧХ проявили максимальну байдужість.

Перша акція відбулась 29 серпня - у День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Червоний Хрест тоді взагалі відмовився дати мікрофон та відповісти на запитання Володимира Золкіна, чи допускають перевіряючих Червоного Хреста до українських військовополонених і цивільних в тюрми рф.

Тоді представник МКЧХ замість прямої відповіді виступив із 5-хвилинною промовою про важливість міжнародної місії.

Що розповіли учасники акції та чому Червоний Хрест ігнорує сотні фактів знущань над українцями? Дивіться у цьому відео та обовʼязково поділіться ним у своїх соцмережах!

Читайте також: У Червоному Хресті зробили цинічну заяву щодо долі захисників "Азовсталі"
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини