xcounter
Calendar Icon

У РФ в'язні вирізали 4 співробітників колонії, яких взяли в заручники: усі подробиці бунту, фото, відео

23.08.2024 18:44

На фото та відео кадри вбитих.

Закінчився штурм в колонії суворого режиму №19 у місті Суровікіно, що в Волгоградській області рф. Там сьогодні пообіді четверо ув’язнених взяли у заручники співробітників Федеральної служби виконання покарань і ще кількох засуджених.

Як офіційно повідомили у ФСВП, у заручники захопили 4 засуджених та 8 співробітників колонії. Під час захоплення заручників в колонії загинули четверо співробітників. Полонених різали, на кадрах з колонії, які знімали ув’язнені, ріки крові.

Бунт розпочався під час засідання дисциплінарної комісії. Близько трьох годин протримали ув’язнені заручників. Штурм тривав пів години.

Спецназ Росгвардії одразу заявив, що ліквідував усіх чотирьох ув'язнених, які взяли у заручники співробітників ФСВП. Утім, пізніше стало відомо, що двом бунтівникам надаються реанімаційні дії на території колонії після штурму, стан обох вкрай важкий - кулі влучили їм у плече та груди. Зрештою, вони померли.

Четверо озброєних ножами нападників називали себе "моджахедами Ісламської держави". Один із засуджених позував в чомусь дуже схожому на так званий "пояс шахіда", жилет із саморобним вибуховим пристроєм. У його руках на фото - детонатор. Виявилось, що жилет смертника зробили на швейному виробництві самої колонії, де засуджені виготовляють сигнальні жилети, спецодяг для робітників та ув'язнених.

Була також інформація, що в колонію приїхав імам Волгоградської області. Він просив дозвіл від силовиків, щоб вступити в переговори, чого не сталося.

Звідки ножі?

За однією з версій, засуджені могли викрасти ножі із хлібного цеху чи кухонного блоку, де вони знаходяться у вільному доступі.

Частина клинків – для м'яса та хліба – зазвичай прив'язані до столів, щоб їх не плутали. Інші — можна було за бажання винести межі загонів чи барака.

Чому захопили людей в заручники?

Про причину захоплення колонії кажуть, що керівництво установи утискало мусульманських ув'язнених. За ще однією версією, вони мстять за тих, хто напав на "Крокус".

"Вбивали тих, хто пригнічував, утискав, мучив мусульман тут. У когось забирають книги, килимки, когось поголили. Забирають те, що наше за правом", — кажуть вони.

Кадри заручників з російської колонії

Одного із заручників із колонії вдалося врятувати — його відвезли на швидкій, він у реанімації. На фото саме біля шиї цього співробітника колонії ув’язнений тримає ніж.

"Його стан вкрай тяжкий. Він має множинні рани голови, закриту черепно-мозкову травму, відкриті порізи спини. 25-річний Сергій втратив багато крові і був без свідомості. Найближчим часом його можуть транспортувати гелікоптером санавіації до Волгограда", - пишуть росЗМІ.

Увага! Фото та відео містять сцени насилля. НЕ РЕКОМЕНДУЄТЬСЯ до перегляду дітям, вагітним та людям зі слабкою психікою!

Бунт в'язнів в російській колонії: що відомо про засуджених

Раніше з’явилось фото засуджених, яких підозрюють в захопленні колонії в Волгоградській області. Повідомлялось, що після штурму вижили Темур Хусінов и Рустамчон Наврузі. Відкачати поранених не вдалось.

  • Темур Хусинов, уродженець Узбекистану, засуджений на 6 років за навмисне заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю
  • Рамзіндін Тошев, уродженець Узбекистану, засуджений на 8 років за статтею про збут наркотиків
  • Назірчон Тошов, уродженець Таджикистану, засуджений на 8,5 років за статтею про збут наркотиків
  • Рустамчон Наврузі, уродженець Таджикистану,засуджений до 7 років за статтею про збут наркотиків

Читайте також: "Будуть теракти, будуть бомбити": військовий експерт про громадянську війну у Росії
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини