xcounter
Calendar Icon

Озеро Синє. Бюджет на дрони - болото під інвестора вейкпарка

19.04.2024 18:40
Юрій Зозуля, «Facenews»

Маю глобальний досвід як це роблять в цивілізованих країнах. І відповідь - чого найпривабливіші зони у води в Україні перетворюються в болота, а українці їздять тренуватися і відпочивати за кордон. Хто заважає це робить у нас на прикладі досвіду X-Park.

В Європі безліч захаращених водойм. Іх муніципалітети і громади продають чи віддають в аренду інвесторам для утримання з організацієй спортивно-рекреаційних зон з вейкпарками. Розумія що це діяльність не надприбуткова та сезонна, і оздоровчо, і соціально важлива, Муніципалітети віддають водойми з прибрежними смугами з великими податковими канікулами, без аренди та ще й з безпроцентними кредитами на спортивне обладнання.

Майже точна копія це наш Ікспарк в Києві. Ми ж франчайзинг брали іх. Чого переважно всі парки і озера тяжіють к канатним дорогам та вейкпаркам? Того що вони максимально корисні і для природи і для мешканців:

- канатки це екологічно чиста електротяга

- вейк, байдарка - оздоровлення нації, заняття для молоді

- спінювання дошками води - аерація водойми - гарна не тількі від цвілі а ще й для риб, а там де риби там і утки - лебеді.

- активності на свіжому повітрі, пікнік - найкращий відпочинок для мешканців середнього класу.

Користь для економіки

- на розчистку, утримання водойми, благоустрій та берегоукріплення берегів не виділяється НІ КОПІЙКИ БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ громади.

- всі заклади розваг, послуг, харчування, створюють національний продукт і платять ПОДАТКИ.

Все це спрацювало в Українському Ікспарку і працює в інших регіональних вейкпарках .

Того в Германії вже майже 200 великих і маленьких вейкпарків майже у кожному місті з озером. І взагалі вся Європа стрімко покривається вейкпарками.

Там робимо і ми свої європейськи клони Ікспарку і якраз один плануємо викопати на висохшому рисовому полі в Валенсії (Іспанія). Приклади таких озер з вейкпарками на фото нище.

Чого в Україні це неможливо, показує 20 річний досвід Ікспарку.

- Інвестору не те що не дадуть льгот для створення рекреаційної водно спортивной зони з утриманням водойми, а ще й створять 10 кіл законодавчого, бюрократичного та корупційного пекла.

- коли ви відкриєтесь вас будуть ПОСТІЙНО ПРИМУШУВАТИ ДО ХАБАРЯ всякими створенням штучних перешкод підприємницької діяльності

- держава ніколи вас не підтримає ні в пандемію, ні в затоплення, ні навіть в війну. Вона навіть не дасть вам справку що у вас форс мажор .

- коли ви зробите цяцю з болота "городські сумашедші з депутатами рейдерами" будуть казати що з вас 10 років тому мало зняли грошей за болото і громада щось втратила.

- тилови силовики завжди бачать в вас свою "кормову базу" і будуть відкривати кримінальні справи з "особо тяжкими наслідками" для громади і екології, нарахують вам шкоду довкіллю і навіть війна іх не зупинить.

- все що робив інвестор 20 років і вклав 300 млн грв в інфраструктуру (в тому числі і розчищення озера і берегоукріплення) буде арештовано з забороною підприємницької діяльності з метою доведення інвестора до банкрутства з метою віджима активів можновладцями

- забутьте про право на самозахист і презумцію невинуватості, повязанне угрупування слідак, суддя, прокурор устроять вам процесуальний терор і будуть вас кошмарить поки буде команда сверху. Упередженне, вибиркове політичновмотивоване законодавство в Україні - це норма.

- недолуге законодавство не дозволяє робить повноцінних капітальних водно спортивних споруд біля води але це не стосується котеджів і маєтків можновладців.

- все до чого торкається держава - це корупція, бюрократія, рейдерство, розруха, занепад.

- влада не піклується про мешканців і іх оздоровлення і їй головне найти привід на розпил бюджету громади під свої компанії .

- Коли чиновники роблять таке під час війни то це МАРОДЕРИ.

І саме головне що ми б Інвестори таке озеро відновили би за 40 млн. максимум а ще на 50 млн створив би ідеальний вейкпарк з інфраструктурою без копійки державних коштів.

Джерело. Інновації, серфінг та ЗДОРОВИЙ ГЛУЗД

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини